Sound & Silence | Luonto parantaa
24
page-template-default,page,page-id-24,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
title

Luonto parantaa

 

 

Kun pysähtyy olemaan ja hiljentymään luonnossa vapaasti sekä erilaisten harjoitteiden äärellä, voi saada mahdollisuuden aiempaa syvempään ja kokonaisvaltaisempaan luontokokemukseen aistien herkistymisen ja omalle sisimmälle avautumisen kautta. Samalla luonto hoitaa ja parantaa ja jokainen voi löytää itsestään uudenlaista hyvinvointia ja syvyyttä.

Luonnossa liikkumisella on tutkitusti terveyttä edistävä vaikutus: se virkistää, lisää mielihyvän kokemusta ja laskee stressitasoa, verenpaine laskee, lihasjännitys pienenee, tulehdusta hillitsevien valkosolujen määrä elimistössä lisääntyy, unenlaatu paranee, ahdistus vähenee, kokemus kivusta voi pienentyä jne. Luonnossa liikkumisen ja olemisen terveysvaikutuksia on vihdoin alettu tutkia ja niiden merkitystä tuoda näkyväksi. Kun luonnossa liikkumiseen yhdistyy syvä kuuntelemisen ja aistimisen tila, mahdollistuu luonnon löytäminen ja tunteminen mahdollisesti aivan uudella, jokaiselle henkilökohtaisella ja ainutkertaisella tavalla.

Sound & Silence:n ideologiaan kuuluu toiminnallisuuden vähentäminen niin, että syntyneeseen tilaan avautuu mahdollisuus olemiselle ja sitä kautta (sekä myös erilaisten harjoitteiden avustuksella) syvälle kokemuksellisuudelle sekä rauhan ja tyyneyden tunteen vahvistumiselle.


Hiljaisuus on pysähtymistä.

Hiljaisuus on rentoutumista.

Hiljaisuus on luottamusta.

Hiljaisuudessa voi tulla tietoiseksi siitä, mitä sisällään kantaa.

Luonto parantaa ja hoitaa meitä, kun avaamme sille itsemme hiljaisuuden ja hiljentymisen kautta.