Sound & Silence | Syvärentoutus äänimaljoilla
35
page-template-default,page,page-id-35,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
title

Syvärentoutus äänimaljoilla

 

Äänivärähtelyn terveyttä edistävä vaikutus on tunnettu jo pitkään eri kulttuureissa. Esimerkiksi Intiassa äänen tervehdyttävä vaikutus tunnettiin vedalaisessa parantamistaidossa jo 5000 vuotta sitten. Musiikki kaikissa muodoissaan sisältää saman mahdollisuuden terveyden edistämiseen. Muita esimerkkejä eri puolilta maailmaa äänen käytöstä tervehdyttävänä elementtinä ovat perinteisen musiikin lisäksi shamaanien työskentely äänen ja rummutuksen avulla, Länsi-Mongolialainen ja Länsi-Tuvalainen kurkkulaulu, slaavilaiskansojen (Suomessa ortodoksikarjalaisten) itkuvirret jne.

Saksalainen tekniikan insinööri Peter Hess (synt. 1941) kiinnostui äänen vaikutuksista matkoillaan Intiaan, Nepaliin ja Tiibetiin. Hän on tehnyt päivätyönsä tutkien äänivärähtelyn vaikutuksia ihmisen elimistöön – verenpaineeseen, pulssiin, aivosähkökäyrään… Äänet vaikuttavat meihin suoraan limbisen järjestelmän kautta. Äänimaljojen tuottama ääni sisältää paljon ylä-ääniä eli äänet ovat harmonisia. Myös luonnon omissa äänissä (puron solina, lehtien rahina tuulessa ja tuulen humina) on paljon harmonisia ääniä. Hän huomasi, että verenpaine laskee, pulssitaso laskee, aivosähkökäyrässä esiintyy enemmän alfa-, theta ja delta-aaltoja (rentoutuminen), oksitosiinin, endorfiinin ja seratoniinin erittyminen lisääntyy, hermosto ja lihakset rentoutuvat (EMG-tutkimuksissa) jne.

Tutkimustensa seurauksena hän kehitteli äänimaljojen värähtelyyn perustuvan syvärentoutusmenetelmän, jota on käytetty Saksassa jo 1980-luvulta saakka. Suomessa menetelmää on opetettu vuodesta 2010 lähtien. Peter Hess® – äänimetodissa käytetään erityisesti tähän tarkoitukseen suunniteltuja äänimaljoja, jotka valmistetaan perinteisellä tavalla 12 metallin seoksesta Nepalin ja Pohjois-Intian työpajoissa.

 Peter Hess® – äänimetodin vaikutuksia:

  • mahdollistaa syvän rentoutumisen
  • harmonisoi jokaisen solun lempeästi äänivärähtelyn avulla
  • voi edistää terveyden ylläpitämistä, parantaa tuntemusta kehosta ja tukea omien voimavarojen tunnistamista ja käyttöönottoa
  • mahdollistaa positiivisen vaikutuksen itseluottamukseen, luovuuteen ja itsensä toteuttamiseen
  • vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoa, mieltä ja sielua uudistaen ja virkistäen

Peter Hess® – äänimetodi tukee, edistää ja vahvistaa ihmisen terveyttä. Menetelmässä ei keskitytä työstämään kehon tai psyyken ongelma-alueita eikä se korvaa lääkärin tai terapeutin antamaa hoitoa.